Стъпки на работа и срокове за изпълнение

За да може да се изготви точна оферта е необходимо обектът да се посети на място. Посещението включва заснемане на всички помещения, за които е необходим интериорен проект и взимане на точни размери. Клиентът трябва да избере един от пакетите, които предлагаме и на базата на това, какво включва той се изготвя точна оферта за цената на целия интериорен дизайн.
steps-1
При приемане на офертата се пристъпва към изготвяне на разпределението. Дизайнерът предоставя 3-4 варианта на разпределение, включващи различни функционални и композиционни решения на елементите от интериора. Чертежите са представени в поглед отгоре. Различните разпределения могат да включват допълнителни прегради или премахване на съществуващи стени. Срокът за изпълнение на тази дейност е 5 работни дни.

Когато клиентът одобри единия от вариантите се пристъпва към разработване на цялостната концепция на интериора. Тук е моментът дизайнерът и клиентът да обсъдят цветове, материали, мазилки, декорации и стил на обзавеждането. Определя се видът и разположението на осветителните тела, оформлението на пода, стените и тавана, видът на мебелите. Клиентът се запознава с мостри на материалите, десените, цветовете- докосва и вижда това, което дизайнерът иска да включи в интериора.

steps-2

Стъпката, която следва е изготвянето на компютърна графика и 3D визуализация на всичко, което е коментирано. Разработването на първия вариант на визуализацията трае между 20 и 30 дни в зависимост от площта на проекта. Ако клиентът не одобри представената му визуализация може да види още два цветови варианта, които са включени в цената на пакета. При визуализациите могат да се коригират цветове, декорации, десени, но дизайнерът се придържа към одобреното преди това разпределение. Ако клиентът на този етап пожелае ново разпределение, тази услуга не влиза в пакетната цена и трябва да я заплати допълнително.

Когато дизайнерът получи одобрение за визуализациите и разпределението пристъпва към изготвянето на документацията придружаваща работния проект.

Документацията включва работни схеми и чертежи на всички комуникации в обекта като:

  • Схема на електроинсталацията: точно позициониране на нови или изместени контакти и захранващи кабели;
  • Схеми за осветление: местоположение на осветителни тела, подбор на подходящи осветителни тела;
  • Схема за ВиК: позициониране на нови или изместени изводи за топла, студена вода и канализация;
  • План за настилки: уточняване на конкретни настилки за различните помещения;
  • План за плочки в бани и санитарни помещения: монтажен план на плочките в банята;
  • Подбор на цветове: конкретизиране на цветове по каталог на избраните бои, мазилки;
  • Софит: чертеж на решението на тавана с показани цветове и пластични особености;
  • Разгъвки на стени: чертеж на стените, включващ подробни планове на инсталации, местоположение на мебели и допълнителни детайли- цветове, декорации, материали;
  • Проектиране и подбор на мебели: търсене по каталог на готова продукция и чертежи на мебели, подавани за изработка;
  • Количествена сметка: изчисляване на квадратури и количества за настилки и плочки за баня;

Изготвянето на целия работен проект отнема около 15-20 дни. Когато е завършен цялата документация включваща визуализации, 3D снимки, работни схеми и чертежи, количествени сметки се предава на клиента, който сам решава на кого да възложи изпълнението на проекта.

Студио за интериорен дизайн Fine Design има изградени партньорски отношения с фирми, извършващи всички дейности от работния проект и може да сътрудничи, ако клиентът желае помощ при избора на изпълнители.

Абонамент

Абонирайте се, за да получавате специални предложения и друга полезна информация.

Нашите проекти

Fine Design : Добре дошли !

Вход в системата

Изгубена парола