Изготвяне на работен проект

Изготвяне на работен проект
Работният проект поставя началото на изпълнение на идейния проект. Разработват се планове, включващи абсолютно всички аспекти от дизайна на помещенията- ВиК и електроинсталации, местоположение на осветителни тела, настилки, елементи от гипсокартон, изработване на мебели. Те са необходими на подизпълнители, майстори и ателиета за мебели за стартиране на работата им. Всеки изпълнител предоставя подробна оферта с цени, която се съгласува с клиента и изпълнението на конкретната услуга започва едва след неговото одобрение. В работния проект са включени подробни планове и чертежи на всички дейности.

Чертежи за ВиК инсталация
Започваме с ВиК изводите, защото са много важна част от вътрешното обзавеждане. Ключов момент тук е те да бъдат така проектирани, че да не пречат на останалите специалисти при изпълнение на работата им. На ВиК чертежите се определя къде ще се позиционират изводите за топла и студена вода, мръсните канали, изводите за бойлер. Определя се вида на тръбите, разположението на тоалетната чиния, мястото на мивките, вид и материал на душа и т.н.

el-shema

Чертежи за електро инсталация
Важно е така да се позиционират контактите, че да могат успешно да съдействат за реализацията на замисления интериор. Всеки елемент от електро инсталацията трябва да е поставен на точното си място, за да не пречи при изпълнението на останалите дейности. Не трябва контактите в спалнята да се скрият на неудобно място под леглото или изобщо да липсват. Всичко трябва да се съобразено с предназначението на конкретното помещение и с вида и броя на електроуредите.

Чертеж за избор на вид и място на осветителни тела
Определят се точните места на позициониране на осветителните тела. Необходимо е да се уточнят и какви точно осветителни тела ще се използват- полилеи, пури, скрито осветление и т.н. Трябва да се изготви и план къде ще са разположени ключовете за включване на лампите и да се определят техните модели.
key-shema

Чертежи за детайли от гипсокартон
Ако е необходимо използване на гипсокартон в проекта ние ще изготвим чертежи с всички детайли- размери, разрези, които са нужни за започване на изпълнението. Това се отнася, както за преградни стени, така и за окачени тавани и всякакви разнообразни декоративни елементи, които могат да бъдат изпълнени с гипсокартон.
gipsokarton-shema

Чертеж с план на настилки
Първо трябва да се изберат конкретни материали за настилки, които ще се използват. Трябва да се уточнят какви ще бъдат настилките в различните помещения. Ние ще се съобразим с Вашите изисквания за материал, но и ще Ви препоръчаме най-подходящият вид, ако имате трудности в избора. Ще Ви консултираме за спецификите на различните видове настилки, за фирмите производители и качеството на използваните материали при изработването им.

Разгъвки на стени със специфична обработка или детайли
За да се избегнат някакви неточности и разминавания е необходимо да се направят разгъвки на всяка една от стените и помещенията. Това се получава чрез наслагване на всички видими полета- мебели, окачени тавани, облицовки, контакти и ключове и всякакви други изходи по стените. Всички елементи се оразмеряват и се наслагват един върху друг, за да може да се види една завършена картина.

Чертежи на мебели
Много често на пазара липсват мебели, които удовлетворяват желанията на клиентите. За да бъде изпълнен точно идейният проект се налага да се направят чертежи на мебели, по които може да се пристъпи към тяхното изработване. Ние ще Ви предоставим изготвените от нас чертежите и ако Вие желаете можете сами да потърсите мебелна фирма, която да се заеме с изпълнението им или да го възложите на нашите сътрудници.
mebeli-shema

Спецификация на готово закупени детайли
Ние ще Ви консултираме при избора на продуктите, които ще се закупуват готови- столове, маси, мека мебел. Ще Ви предоставим различни варианти като цена и визия, които се доближават най-пълно до идейния проект и Вие само трябва да направите своя избор.

Изготвяне на оферти за всички предприети дейности
Вие ще получите от нас подробна оферта за всички включени в проекта дейности: за изработване на мебели, строително-ремонтни дейности, довършителни работи, настилки и осветление. Ваше е решението дали ще изберете да работите с нас по реализацията на проекта или сами ще потърсите други фирми изпълнители.

Абонамент

Абонирайте се, за да получавате специални предложения и друга полезна информация.

Нашите проекти

Fine Design : Добре дошли !

Вход в системата

Изгубена парола