menu Проекти

Проектиране и изграждане на дома - от шпакловка и замазка до съвременна и елеганта визия

 

 

Проектът, с който искаме да ви запознаем, е свързан с цялостно преобразяване. Апартаментът се намира в сграда ново строителство в столичния Студентски град.  В ретроспекция беше на етап шпакловка и замазка. Цялостният проект предвиждаше участието ни в широка гама от дейности – от проектирането, до изработката на мебелите и ремонтните дейности.

Последователността от действия включваше проектиране, бюджетиране и подмяна на основната инфраструктура (ВиК, електро инсталации). Ремонтните дейности завършиха след изграждането на тавани, декоративни елементи от гипсокартон, шпакловане, финно шкурене на всички стени, боядисване, поставяне на плочки, санитария и настилки. Реализирането на интериорните решения започна с монтаж и разположение на мебелите и завърши с финални акценти в различните зони (поставяне на ключове и осветителни тела).

   

Обзавеждането е подчинено на функционалността на пространствата и създаването на максимален комфорт. Използваните материали придават разнообразна визия.

  

 

Декоративните дървени стени са облицовани с ламинат, а в една от дневните са изградени чела, имитиращи тухлена зидария. Подовите настилки са съобразени с отделните зони – ламинат, придаващ топлина и уют в спалнята, хола и трапезарията и гранитогрес, който да осигури функционалност при използването на кухня, бани и коридор.

  

 

Индивидуалността на проекта е подчертана от флоралните мотиви, които са застъпени в цялостната концепция и присъстват като елементи върху стени, мека и корпусна мебел.

Характерните акценти в различните помещения са поръчковите пана. Те са принтирани върху канава и фототапет в спалнята, а покритието върху черната стена до него позволява да се пише или рисува. Всички мебели изпълнихме от MDF като използвахме естествен фурнир и полимерна боя.

  

 

Декоративният релеф върху вратата на гардероба в спалнята постигнахме чрез фрезоване на MDF.

  

За да придобие завършен вид, го боядисахме матов цвят.
Холните маси и тоалетката са вложени елементи от праховобоядисани метални тръби в черен цвят.

  

 

Изпълнението на цялостния проект беше истинско предизвикателство за FineDesign.
Благодарим на собствениците за доверието и възможността да създадем този проект, който въплъщава съвременна атмосфера и елегантна визия.