menu Проекти

ДА СЕ ДОВЕРИМ ЛИ НА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР ИЛИ ДА ОПИТАМЕ САМИ? ЧАСТ I: ЗАЩО ДА СЕ ДОВЕРИМ НА СТУДИО ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН?

Забързаният ритъм на града и съвременният начин на живот са ваше ежедневие. Настъпва момента, в който чувствате че трябва да направите следващата стъпка. Логичната последователност на събитията ви води до най-важната и отговорна инвестиция във вашия живот. Готови сте да финансирате собствено пространство, което да организирате по свой уникален начин. Семейните отоговорности и професионалното ви развитие ангажират почти целият ви ден. За да успеете сами трябва да преосмислите приоритетите си и да поемете рискове, за които не сте мислили. Заслужава ли си да се нагърбвате с още отговорности? Има ли професионално решение, което ще помогне да осъществите своята мечта без да правите компромиси?

 

Професията на интериорния дизайнер е свързана с планиране и проектиране на пространства. Това до голяма степен обвързва дизайнерите с повечето строителни процеси, като тяхната работа оказва съществено влияние върху завършения облик на пространството. Реализирането на дизайн идеята включва: изготвянето на проект, изработване на инфраструктурата, избор и разположение на обзавеждането, подбор на цветове, както и редица други допълнителни дейности.

Обликът на едно пространство е нещо повече от мебели и бои. Дизайнерите трябва да съобразят и вземат предвид  много фактори, за да удовлетворят желанията на своите клиенти и да предложат висококачествен краен продукт.

Ето няколко важни предимства, които застават зад избора на интериорен дизайнер:

 

1. Дизайнерите са експерти

Подходящите дизайнери на интериора са високо обучени професионалисти, а не само хора с добро око за цвят и умение за избор на мебели. Сертифицираните професионални дизайнери са образовани, с голям опит и участват в текущи образователни програми, за да запазят своите умения. 

Тъй като интериорният дизайн е професия, изискваща познания в различни области, дизайнерите са в ролята да предлагат съвкупни решения. Интересното е, че те не могат да бъдат предложени от никоя друга част от строителната индустрия. Поради тази причина те свързват придобитият опит с естетическо чувство, което липсва на много други специалисти;

 

 

2. Дизайнерската фирма ви спестява време и пари

Професионалната дизайнерска компания има нужния капацитет, познания и контакти, за да управлява правилно целия процес по изпълнението на проекта. Тя е в състояние да осъществи надзорна роля върху другите професионалисти, участващи в реализацията на мечтания дом. Работата на дизайнера може да се сравни с планирането и организирането  на едно сватбено тържество: наблюдава фотографите, ресторантьорите, музикантите, следи за комфорта на гостите на вашата сватба. Съвкупността от всички тези дейности отнема изключително много време, познания и контакти. Не на последно място – изисква се  умение, базирано на опита, за правилното им бюджетиране съгласно заложените от клиента параметри. Дизайнерите са способни да забележат най-малко вероятните проблеми, които обикновено хората без опит в тази област, не биха отчели. Ще следват предварително изготвен план и ще информират собственика на къщата/апартамента за предприетите до момента стъпки. Елиминирането на скритите разходи ще насърчи собствениците да харчат по-ефективно. Това от своя страна ще осигури положително въздействие върху общия бюджет.

В този ред на мисли, наемането на професионален интериорен дизайнер увеличава стойността на вашия дом. В дългосрочен план, в случай че решите да продавате къщата/апартамента си, това сътрудничество определено ще бъде от значение за потенциалните купувачи и ще повиши нетната стойност;

 

 

3. Дизайнерите имат широк спектър от контакти

Добрият интериорен дизайнер ще разполага с богат списък с контакти на надеждни подизпълнители и доставчици /от специалисти в строителните и довършителни дейности  до доставчици на мебели и аксесоари/. В случай, че клиентът желае може да бъде договорен цялостен мениджмънт и координиране на процес. В голяма степен това гарантира, че работата ще бъде свършена възможно най-ефективно. На пръв поглед това може да ви се струва че можете да направите и сами. Не се заблуждавайте - подбирането на десетки/стотици артикули и услуги едновременно на най-добрите цени отнема изключително много време и енергия. Практиката показва, че извършването на тези дейности, без участието на професионалист, в повечето случаи води до разочароващ резултат. Позволете на интериорният дизайнер да се погрижи за това вместо вас;

 

 

4. Дизайнерите правят пространствата по-функционални и стилни 

Изгубените пространства са нежелан ефект за всеки собственик на жилище. Неизползваеми или недостатъчно използвани зони в чисто нов дом, изграден по вашите изисквания, са двойно разочароващи. Дизайнерите имат грижата това да не се случва. Те оценяват всеки метър от новия ви дом, за да се уверят дали той допринася за цялостната визия на пространството.

Функционалността обаче е само част от работата на дизайнера. Те предлагат решения, които не само са полезни, а и стилни. Предложенията и функционалните разпределения винаги са съобразени с индивидуалните нужди и изисквания на клиентите. Работата им е посветена на намирането на елегантни решения, които ще изглеждат както  добре, така и ще допринесат за вашия комфорт и практично ежедневие;

 

 

5. Дизайнерите следят най-новите тенденции

 Когато правите дългосрочна инвестиция във ваш собствен дом, трябва да помислите и за начина, по който се развива индустрията за домашно строителство във времето. Някои тенденции са изключително полезни, докато други отстъпват защото са неприложими. Вашият интериорен дизайнер ще се погрижи домът ви да бъде визуално привлекателен, с дизайнерски елементи, които няма да изглеждат актуални няколко кратки години. Ще се насладите и на всички предимства на най-новите и най-големите иновации в строителните техники, оборудване и обзавеждане - от луксозни уреди до енергийно ефективни решения. Всичко това се превръща в дом, с който си заслужава да се похвалите.