menu Проекти

Тенденции в интериорния дизайн за 2019 г.

Пролетта и лятото са сезоните, които освен за почивка отделяме внимание и върху нашите домове. За едни е реновирне, за други – закупаване на нов. В интериорния дизайн, както и в моадата, съществуват тенденции. Някой идват и си отиват, други появайки се веднъж, не си отиват никога.  Ето и част от тренда за тази година.

Повече дърво

Дървото е материал, който винаги изглежда стилно. Независимо дали ще използвате дървена настилка в кухнята,  дървени текстури за банята или трапезария. То ще носи необходимите за всеки дом уют, комфорт и стил.

 

 

Повече релакс в дома

Цветове в по-тъмната гама. Една от тенденциите в интериорния дизайн на 2019 г. със сигурност ще включва повече морски елементи у дома. Различните принтове и нюанси на синюто,  носят така необходимото спокойствие в края на напрегнат ден.

 

Кухни в черно

За дълъг период от време, бялото бе предпочитан цвят в кухнята.  През тази година по-тъмните цветове в кухнеския интериор се завръщат. Те стават все по-популярни и създават елегантна и модерна атмосфера.

 

ArtDeco

Art Deco е стил в архитектурата и дизайна. Появява се във Франция през 20-те и 30 - те години на миналия век. В себе си съчетава модерни стилове с изящна изработка и скъпи материали. В разцвета си, стилът бил синоним на лукс, блясък и изобилие. В основата му е възприемането на геометрични форми и изпъкващи цветове.

 

Кадифе

През 2019 г. материята кадифе е силно застъпена е интериорния дизайн.  Поставена върху специално създадена мебел, с изчистени линии,  я прави още по-неустоима и примамлива.

 

Terrazzo

Terrazzo е композитен материал, излят на място или предварително сглобен. Използва се предимно за обработка на подове и стени. Състои се от мрамор, кварц, гранит и стъкло. Намира широко приложение в направата на кухненски плотове. Поставен в помещението, Terrazzoпривлича вниманието към себе си и се превръща в основен акцент.