• За колко време може да се приключи реализацията на интериорния проект?

  Преди да се пристъпи към същинската реализация има няколко важни стъпки, които често хората пропускат и не отчитат като време.
  Това са: остойностяване, избор на фирми изпълнители и планиране на процесите за реализация, които отнемат от 2 до 5 седмици.
  След приключване на подготвителната част, стартират същинските процеси по реализацията, за които са необходими от 4-6 месеца.

 • До къде стига ангажимента на дизайнерите?

  Нашите ангажименти са свързани с това да ви консултираме правилно, преди започването на проектирането, а в последствие, поетапно да създадем функционален, идеен проект (съобразен с вашите потребности и предпочитания), който на финала подкрепяме с точни чертежи и параметри за неговото изпълнение.

 • Какво точно включва услугата интериорно проектиране?

  Проектирането включва няколко основни етапа:
  1. Функционално разпределение
  2. Идеен проект
  3. Работен проект
  Подробно може да се запознаете с етапите на проектиране ТУК. След приключване на работата по проекта, може да предложим допълнително на нашите клиенти авторски надзор над изпълнението, както и реализацията на целия интериор с наши фирми.

 • Какво е авторски надзор и защо се заплаща допълнително?

  Авторският надзор е услуга, при която ние се ангажираме (частично или изцяло) с проследяването на правилното изпълнение на всички процеси по реализацията. Заплаща се допълнително, тъй като не е част от интериорния проект, а изисква допълнително целенасочено внимание и периодична ангажираност на голяма част от нашия екип.

 • Важно ли е да се определи бюджет преди започване на интериорен проект?

  Определянето на бюджет е изключително важен етап за изготвянето на реалистичен проект, който предварително е съобразен с вашите възможности. По този начин ще изработим интериор, който е по ваш вкус и съответства на вашите финансови параметри.

 • Как да подбера правилната фирма за интериорно проектиране?

  Изберете студио за интериорно проектиране, което съответства до най-голяма степен на вашите представи за стил, цветови предпочитания, функционалност, начин на представяне и етапи на проектиране. Също важно за избора е наличието на собствени фирми за реализация на строително ремонтните дейности и изработка на мебели. Това ще доведе до минимизиране на грешки при изпълнението.

 • Защо ми трябва студио за интериорен дизайн?

  Най-големото предимство при работа с доказана фирма за интериорен дизайн е създаването на лична цялостната концепция, под формата на интериорен проект, съобразен с изискванията на клиента. Чрез одобрения вече проект, вие може правилно да планирате времево и финансово реализацията на вашето жилище и да спестите време, усилия и средства. Друг основен плюс на компаниите за интериорен дизайн е набора на изпитани партньорски фирми, свързани с реализацията на интериора.

 • За колко време се създава един интериорен проект?

  За да сме максимално коректни с Вас, още при изпращане на оферта, ние ще поставим срок за изпълнение на всеки един от етапите на проктиране, по отделно. Това ще ви даде ясна представа за продължителността на всеки етап, съобразен с текущата ни заетост, обема и сложността на обекта. Искаме да отбележим, че проектирането на един интериор е двустранен процес и срока зависи до голяма степен от самите Вас, тъй като няма как да определим необходимото време за обмисляне и одобрение на предложенията.
  На база на опита ни, можем да ви ориентираме, че проектирането на един тристаен апартамент отнема 2-3 месеца.
  Съветът ни към всеки клиент е да се обърне възможно най-рано към нас, за да разполагаме с достатъчно време да обмислим всеки детайл от проекта и да достигнем желания перфектен краен резултат.

 • Има ли начин да имам постоянен достъп до всички готови чертежи и схеми от проекта?

  Да, благодарение на иновативната клиентската платформа, която създадохме, вие ще имате достъп в реално време и ще може да следите цялата комуникация и историята на предложенията по всеки един от етапите на проектиране.

 • Мога ли да потърся вашето студио за интериорен дизайн, ако искам да променя или обзаведа само едно помещение?

  Да, има такава възможност, но имаме изискване за минимална квадратура за интериорен проект от 45 кв. м. Това означава, че ако квадратурата на помещението, което искате да бъде обект на проектиране, е по-малка, ние ще оферираме на база минимална площ.

 • Може ли различните помещения да бъдат дадени на различни фирми за интериорен дизайн и какво би следвало от това?

  Препоръчваме ви да се обърнете към една компания за целия проект, която да поеме ангажимент както за проетирането, така и за последващата реализация на идеите.

 • Реалистични и изпълними ли са проектите?

  Да, ние от Файн Дизайн проектираме и залагаме единствено елементи, които са 100% реализируеми.