menu Проекти
Ремонт и довършителни работи

Ремонт и довършителни работи

scroll

Това е моментът, в който прилагаме на практика заложените в интериорния проект идеи. Поемаме изпълнението по предварително зададените параметри от най-ранните и груби ремонтни дейности, през вътрешното изграждане на пространството, до фините детайли и предаването на завършения проект. Така Вие сте сигурни, че получавате качествено изпълнение в поставените срокове без промяна в предварително зададените параметри на интериора.

 

Защо ние?

За да сме сигурни, че клиентите ни ще получат предварително уточнения интериорен дизайн, ние поемаме изцяло и ремонтните дейности по реализирането на заложения проект. FineDesign разполага с технически ръководител и собствени ремонтни бригади от доказани майстори, на които разчитаме за качествено изпълнение на зададения проект.

 

Как протича ремонтът?

В този етап от реализацията на проекта ние започваме работата на терен. Започваме от най-грубите ремонтни дейности, като събаряне на стени, ако се налага, премахване на вътрешни елементи, почистване на строителните отпадъци и тяхното извозване. Следва изграждането на стени и замазки според интериорния проект, преди да преминем към електро и ВиК инсталациите и последващото сухо строителство. След това се преминава към редене и лепене на плочки и облицовки на подове и стени. А накрая идва ред на боядисването, декоративните мазилки и монтажът на всички елементи от интериора.

Процеси при ремонтните дейности

Представяме ви етапите, през които преминават ремонтните дейности.

 • Кърти, чисти, извозва

  Кърти, чисти, извозва

  С оглед разчистването на строителните отпадъци, изчисляваме техния обем и времето, което е необходимо на екипа. Разбира се, можете да разчитате, че ще се заемем с демонтирането и изхвърлянето и на старите и ненужни мебели и настилки. А за да спестим време и средства и за нас, и за Вас, премахваме тези съществуващи инсталации, които са неизползваеми за новия дизайн и използваме тези, които могат да бъдат полезни.

  Обектът, който предаваме, е изчистен и изметен, а подовете, стените и таванът са готови за следващия етап от процеса.

 • Изграждане на стени и замазки

  Изграждане на стени и замазки

  Гарантираме, че нашите екипи ще спазват точно чертежите и технологичните изисквания при частичното или пълно изграждането на нови стени. В зависимост от предвидената дебелина и вида на крайната настилка, ще изберем най-подходящия вид на подовата замазка.
  Знаем колко е важно ремонтът да спазва график, а детайлите в интериора да са изпипани визуално и функционално. Затова следим всички етапи от процеса, както и дебелината и височината на всички видове настилки, за да се запазят адекватните движения на вратите и да се постигне идеална равнинност при завършване на ремонта.

 • Електро и ВиК инсталации

  Електро и ВиК инсталации

  Проектирането на ВиК инсталацията и точното позициониране на изводите за тръбите, са винаги залегнали в предварителните планове, така че да търсим най-голямо удобство в кухнята, банята или мокрото помещение. Чертежите и проектът са така прецизирани, че да спестят бъдещи интервенции и неудобства.
  Правилното разположение на изводи на контакти и техният вид са изключително важни за реализирането на осветлението в помещението по проект. По време на ремонта следим за точното позициониране на осветителните тела. Така не се налага последващо къртене и наново измазване на стени и настилки.

 • Сухо строителство

  Сухо строителство

  Вътрешното сухо строителство е изключително важно за завършване на обекта по проект. Затова стриктно следим за правилния гипсокартон в зависимост от помещението – влагоустойчив в банята и термоустойчив около камината.

  По същия начим следим за спазването на чертежите при изработването на окачени тавани, обръщането около прозорците при сменена дограма, преградните стени и ниши. • Лепене на гранитогрес, фаянс, теракот

  Лепене на гранитогрес, фаянс, теракот

  След преброяване (по видове) на всички необходими за обекта плочки и тяхната поръчка, пристъпваме към лепенето им по помещения, като стриктно се спазват работните чертежи. Разчитането и спазването на работните чертежи гарантира точното позициониране на всеки вид плочки, както са одобрени от клиента. Чрез прецизното им нарязване с налична на обекта машина на водно рязане сме спокойни, че няма да има отчупени и повредени ръбчета.

 • Шпакловане и боядисване

  Шпакловане и боядисване

  След изграждане и тестване на новата Ел. инсталация и монтажа на всички зададени по чертеж стени и тавани от гипскартон, пристъпваме към подготовка на всички покрития за боядисване и нанасяне на декоративни мазилки. За целта шпакловаме най-малко на три слоя, после шкурим с машини и накрая запечатваме със съвместим на боята и мазилката грунд.

 • Монтаж на осветителни тела, ключове и контакти

  Монтаж на осветителни тела, ключове и контакти

  След боядисване на всички стени и тавани преминаваме към финалните щрихи на ремонтните дейности. Монтират се всички осветителните тела, а също и новите ключове и контакти контролиращи новоизградената електрическа инсталация.

  Накрая почистваме помещенията и ги подготвяме за монтаж на масивен, трислоен или ламиниран паркет. След монтажа на подовите настилки, обектът е готов за снемане на точни размери, необходими за производството на корпусните мебели.

Ако желаете да се възползвате от някоя от изброените услуги,
можете да се свържете с нас по всяко време.